a row of ten hundred dollar bills sitting on top of a table a row of ten hundred dollar bills sitting on top of a table

De LeasePlan bank: nadelen onder de loep

Zo, daar zijn we weer. Back for another… tja… voor wat eigenlijk? De titel, waarin het woord ‘nadelen’ staat verwerkt, klinkt misschien erg. Is dit dan een blog waarin we je afraden een bepaalde dienst te gebruiken? Nee, natuurlijk niet. Echter is het iets waar mensen erg nieuwsgierig naar zijn, die nadelen.

Vandaag bespreken we de diensten van de LeasePlan bank, waar ook een aantal nadelen over worden verteld. Dit is niet om je te overtuigen de LeasePlan bank wel of niet te gebruiken, maar eerder om je een reden te geven waarom je niet altijd klakkeloos iets van een ander moet overnemen. Nou goed, lees maar gauw verder, dan zal je zien wat we te vertellen hebben.

Over de LeasePlan bank

De LeasePlan Bank is een Nederlandse online bank die onderdeel is van Ayvens, een bedrijf dat vooral bekend is om zijn autolease- en wagenparkbeheer diensten. LeasePlan Bank werd opgericht in 2010 en biedt spaarproducten aan voor consumenten, waaronder termijndeposito’s en flexibele spaarrekeningen. De bank opereert volledig online, wat betekent dat ze geen fysieke vestigingen heeft.

Hier zijn enkele kernpunten over LeasePlan Bank:

  1. Producten:
    LeasePlan Bank biedt voornamelijk spaarproducten aan. Ze investeren in vernieuwende en duurzame vormen van mobiliteit en noemen zichzelf ook wel een ‘spaarexpert.’
  2. Veiligheid:
    Net als andere Nederlandse banken valt LeasePlan Bank onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat spaargeld tot €100.000 per persoon per bank beschermd is in het geval van een faillissement van de bank.
  3. Toegankelijkheid:
    Omdat LeasePlan Bank een online bank is, kunnen klanten hun rekeningen beheren via internetbankieren. Dit maakt het mogelijk om op elk moment en overal toegang te hebben tot hun spaarrekening.
  4. Focus:
    LeasePlan Bank richt zich voornamelijk op sparen en biedt geen traditionele bankdiensten aan. Ze zijn niet uniek in dat opzicht, maar voor sommigen zal dit als iets ‘negatiefs’ ervaren worden.

De LeasePlan Bank is aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun geld te sparen met de mogelijkheid om te profiteren van concurrerende rentetarieven.

Reviews

Een beetje misleidend misschien, maar wij zullen hier niet echte ‘nadelen’ neerzetten. Niet omdat we ze niet kunnen verzinnen, nee, niet omdat we zelf geen rekening bij de LeasePlan bank hebben. We kunnen je in die zin niet voorzien van informatie, simpelweg omdat we er geen weet van hebben. Wel kunnen we je vertellen over reviews van de bank. 

Over het algemeen is de consensus over de LeasePlan bank prima. Je kan er inderdaad niet veel mee, maar de rentes, die vaak gemiddeld wat hoger liggen dan bij grotere banken, zijn aantrekkelijk genoeg om er een rekening te openen. Over dat openen van de rekening gesproken, dat zou nog wel wat voeten in aarde kennen. Vooral als je niet zo handig bent op het internet, is dat zo. Verder is er veel negatiefs geschreven over de identificatie procedure van de rekeninghouders. Veel werden geblokkeerd van hun rekening en het duurde erg lang voordat het weer in orde was gemaakt.

Het probleem zat ‘m daar ook wel in dat er soms moeilijk contact is op te nemen met de klantenservice. Ze hebben het druk en de wachttijden zijn lang, alsof er te weinig personeel in dienst is. Dat is overigens ook zo bij andere problemen of wanneer men überhaupt contact op wil nemen met een ‘echt’ persoon.

Let op: dit is vooral de negatieve toon die uit de reviews te ontdekken was.

Waar komen de reviews vandaan?

Ja, we horen je al denken. Zijn al die reviews wel betrouwbaar, of eigenlijk, hoe weet je of reviews betrouwbaar zijn. Tegenwoordig zijn neppe reviews namelijk een groeiend probleem, vooral online. Bedrijven kopen vaak valse positieve beoordelingen om hun reputatie te verbeteren, terwijl concurrenten negatieve reviews plaatsen om schade aan te richten. Dit maakt het moeilijk voor consumenten om betrouwbare informatie te vinden.

Om neppe reviews te herkennen: let op overdreven positieve taal, herhaalde zinsstructuren, of gebruikersnamen zonder profielgeschiedenis. Gebruik ook onafhankelijke platforms zoals Trustpilot voor een realistischer beeld. Het is belangrijk kritisch te blijven en meerdere bronnen te raadplegen. Verder kan je eigenlijk alleen maar hopen op het beste, om vervolgens weer door te gaan.

Algemene consensus

De algemene consensus over LeasePlan Bank is… Prima! Vooral de aantrekkelijke rentetarieven op spaarrekeningen zijn natuurlijk een keuze om over te stappen naar de LeasePlan bank. Bovendien moet je niet vergeten dat de bank de Nederlandse depostiegarantie rijk is. Tot 100.000 euro spaargeld, is je geld ‘beschermd’ bij bijvoorbeeld een faillissement. Helaas, hoewel de bank uitsluitend online opereert, wordt de beperkte klantenservice soms als een minpunt genoemd.

Ben je van plan je geld weg te zetten bij een bank als deze, bekijk dan of je dat eerst met een financieel adviseur of andere professional kan bespreken. Dan weet je waarschijnlijk zeker of je er wel of toch niet voor wil gaan.